Aabenraa Folkedansere

 

 

 
 

Foreningen

 
  - i korte træk  
  Medlemskab  
  Generalforsamling  
  Bestyrelsen  
  Instruktører  
  Musikere  
     

 

Aktiviteter

 
  Kalender  
  Dansehold  
  DM-hold  
  Dragter  
     

 

Andet

 
  Artikler
  Køb og salg  
  Fotoalbum  
  Links  
     
     

 

Til forsiden

 

 

 

     
 

Rundt og rundt: Arne og Elin er vilde med folkedans

 
         
 

Arne Nielsen og Elin Bjerregaard bruger tre ugers sommerferie på at danse.

 

Af Gwyn Nissen Tlf. 7332 5000, gni@jv.dk

 

STOLLIG: De har været på ferie i Sverige - for at danse. De har været på ferie i Fredericia - for at danse. Og de skal på ferie i England - selvfølgelig for at danse.

 

Bjerregaard og Arne Nielsen fra Stollig er helt vilde med folkedans. Så vilde, at de har brugt tre ugers ferie på at danse.

 

- Man kan ikke andet end at blive glad, når man danser, siger Elin Bjerregaard med et smil.

 

Hun har knapt nok sluppet taget i Arne efter at parret har været til en uges Musik ved Siljan og derefter til folkedansernes landsstævne i Fredericia, før parret skal af sted til Warwick i England for en ny runde dans.

 

Det var også folkedansen, der bragte de to sammen for 14 år siden i Vejle, og lige siden har de ikke kun været dansepartnere. Mindst én gang om ugen danser de i Aabenraa og Omegns Folkedansere, men med opvisninger og sammenkomster bliver det til dans flere gange om ugen.     Derudover giver dansen også lidt arbejde ved siden af. Arne er formand i amtsforeningen, mens Elin er formand i Aabenraa og derudover væver stoffer til folkedansernes dragter.

 

Elin og Arne understreger, at alle kan være med til folkedans. I Aabenraa har der ud over de normale hold også været hold for børn, unge og ældre.

 

- Det er svært at få de unge til at begynde på folkedans, men når først de har prøvet det, holder mange ved, siger Elin Bjerregaard.

 

 

Foto: Jacob Schultz

Arne Nielsen er edb-medarbejder hos Danfoss, mens Elin Bjerregaard er lærer ved Aabæk Efterskole. I deres fritid er de vilde med folkedans.

 

Artikel fra JydskeVestkysten 19. juli 2005

 

 

 

Webmaster