Aabenraa Folkedansere

 

 

 
 

Foreningen

 
  - i korte træk  
  Medlemskab  
  Generalforsamling  
  Bestyrelsen  
  Instruktører  
  Musikere  
     

 

Aktiviteter

 
  Kalender  
  Dansehold  
  DM-hold  
  Dragter  
     

 

Andet

 
  Artikler
  Køb og salg  
  Fotoalbum  
  Links  
     
     

 

Til forsiden

 

 

 

     
 

Indvielse af udendørs dansebane i Stollig

 
         
 

Aabenraa og Omegns Folkedansere indviede søndag den nyanlagte udendørs dansebane i Stollig.

 

Vejret var strålende, da 25 folkedansere og 5 spillemænd søndag eftermiddag mødtes i Stollig for at danse for første gang på den udendørs dansebane. Banen er anlagt i haven hos Elin Bjerregaard og Arne Nielsen.

 

Elin er formand for Aabenraa Folkedanserne. I foråret modtog hun diplomet fra Sydbank for idrætsledere. Med diplomet fulgte en check, og nu er denne check omsat til et dansegulv i haven. Folkedansere vil helst danse på et godt trægulv, og dette gulv er også af træ, selv om det skal ligge ude året rundt. Vi ved ikke hvor længe det kan holde. Vi har haft en prøveplanke liggende ude et år, og den planke er sund og god endnu, så vi regner med, at gulvet kan holde i mange år.

 

Nu er dansebanen indviet med maner. Planlægningen af dette udendørs dansearrangement sidst i september måned er sket næsten fra dag til dag. Vi talte om det ved den almindelige danseaften onsdag, men torsdag og fredag var bestemt ikke til udendørs dans. Vejrudsigten for søndag eftermiddag så god ud, det gjorde den også lørdag, så da bestemte vi os: Nu skal det være.

 

De sidste brædder og stolper blev malet. Telefonerne og internettet blev brugt. Og fra dag til dag blev arrangementet sat i værk og succesen var hjemme. 5 spillemænd fra 14 – 81 år og ca. 30 folkedansere og naboer mødte frem kl. 14 til et par timer med dans og musik i strålende solskin.

 

Og så var der kaffe og æblekage bagefter. Alt sammen ude i haven med en fin udsigt og i et dejligt sensommervejr. 

 

 

 

Webmaster